Het Prestatiemodel

Het prestatie-model van The Brain Lab stamt voort vanuit jarenlange ervaring binnen de topsportwereld. Het gaat uit van de belangrijkste mentale principes die Olympische atleten nodig hebben om maximale prestaties te kunnen leveren. Deze hebben we voor jou vertaald naar de bedrijfscontext zodat ook jij profijt kan halen uit de mentale expertise van topsport.

You need your brain for success.
Learn to use it succesfully!

Businessman riding bicycle to work in morning. Way to office.

Emotionele Energie

De grootste uitdaging van vandaag is misschien wel leren omgaan met de grote druk die er op ons rust én de emotinele energie die hiermee gepaard gaat. Onze emoties spelen een belangrijke rol en sturen veel van ons gedrag, vaak zonder dat we dit zelf doorhebben. Wil je doelgericht kunnen werken dien je hier dus inzicht in te krijgen zodat je kan bijsturen waar nodig. Zo vergroten we je mentale sterkte om te presteren enerzijds en anderzijds maken we je weerbaarder om uit een tegenslag energie te halen om te groeien en beter te worden.

Cognitieve Capaciteit

Wat zorgt ervoor dat je topprestaties levert? Dit is een vraag die we ook topatleten stellen. Ook zij blijven in eerste instantie het antwaard vaak schuldig. We staan hier dus veel te weinig bij stil terwijl het antwoord op deze vraag cruciaal is om te kunnen presteren enerzijds. Het is echter nog belangrijk om consistentie te krijgen in je prestatieniveau. We leren je dus om een betere focus te hebben zodat je flow kan ervaren. Op deze manier vergroten we op significante wijze je impact en productiviteit.

paul-skorupskas-7KLa-xLbSXA-unsplash
nik-shuliahin-UPapS5-R_rk-unsplash

Motivatie Management

Het typerende aan topsport is: het geeft ons een context waarin het heel duidelijke doelen op te stellen zijn. Het biedt een kans om je limieten telkens weer te verleggen en maakt de progressie die je boekt heel zichtbaar. Dit zorgt voor voldoening wat de passie voor de sport versterkt. Bij deze pijler keren we terug naar jouw kern. Wat vind jij belangrijk? Waar haal jij voldoening uit? En wat zijn jouw intrinsieke drijfveren voor succes? Bij de identificatie van jouw kern, scheppen we jouw kompas. Deze zal je kunnen gebruiken om de voor jouw juiste koers te varen. Zo zal je meer voldoening ervaren wat je de energie en drive geeft om week in week uit topprestaties te leveren.  

Fysiek Fundament

“Mens sana in corpore sano” kent intussen iedereen. We kijken vaak met verwondering naar atleten die mentaal zo sterk voor de dag weten te komen. Waar we niet bij stilstaan is dat dit mede mogelijk wordt gemaakt door de actieve en gezonde levensstijl die ze erop nahouden. We kunnen onze geest en lichaam namelijk niet als aparte entiteiten beschouwen. Daarom schenkt het prestatiemodel voldoende aandacht om je fysiek fundament stevig op te bouwen zodat je klaar bent om hoge toppen te scheren. Concreet gaan we na wat hoe we slaap, beweging, voeding en rust beter in je huidige routines kunnen inpassen om zo je prestatieniveau omhoog te tillen.

clique-images-hSB2HmJYaTo-unsplash

Become A Victor

OVERtuigd? Schrijf je nu in!
Scroll naar boven